Samen actief 60+!

Lonely Lochem zet zich actief in om eenzaamheid onder inwoners van de gemeente Lochem te verminderen. Dat doen we door activiteiten aan te bieden waarbij mensen elkaar op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Een leuke en gezellige manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Leeftijdsgrens
De laatste tijd moesten we bij Lonely Lochem steeds vaker ‘nee’ verkopen aan mensen die graag bij ons aan willen sluiten, maar die buiten de huidige doelgroep vallen (18 tot en met 65 jaar). We willen deze leeftijdsgrenzen vasthouden. Lonely Lochem is namelijk speciaal voor deze doelgroep opgericht, omdat deze groep nergens anders terecht kan.

Voor iedereen
Eenzaamheid komt echter op elke leeftijd voor en Lonely Lochem wil er ook graag zijn voor mensen die niet binnen onze leeftijdsgrens vallen. In Lochem zijn er al verschillende groepen waar ouderen naartoe kunnen. Vaak ligt hier het accent op samen eten of één bepaalde activiteit. Daarom is Lonely Lochem een nieuwe activiteitengroep gestart: Samen Actief 60+. Via deze groep kunnen deelnemers ook de weg vinden naar de andere groepen in Lochem als zij dit willen.

Samen actief 60+
Het accent bij deze groep ligt op het ontmoeten van nieuwe mensen en samen activiteiten ondernemen. Er wordt vooral vraaggericht gewerkt. Bezoekers krijgen middelen aangereikt aan de hand waarvan zij zelf kunnen kiezen op welke manier en hoe actief zij mee willen doen. Maar ook voor alleen een kopje koffie/thee en een goed gesprek zijn zij welkom.

Wat we bieden:
• Kennismaken met nieuwe mensen
• Koffie en thee
• Voor wie wil, een creatieve activiteit
• Bespreken van een activiteitenkalender (o.a. welke activiteiten zijn er de komende week in de omgeving en waar zou je aan deel willen nemen?)

Wanneer:
Elke maandag van 13.30 tot 16.30 uur bij Lonely Lochem.

De groep is in principe voor 60+, maar er is geen leeftijdsgrens naar beneden. Dus, lijkt het je wat om deel te nemen aan deze groep en ben je nog geen 60+? Ook dan ben je welkom! Voor vragen kun je een mail sturen naar harmien.helsloot@lonelylochem.nl