Jaarverslag 2023

Dit jaar was een goed jaar voor Lonely Lochem. We hebben een aantal nieuwe gasten mogen verwelkomen. Fijn dat steeds meer mensen ons weten te vinden. De gasten en vrijwilligers zijn erg tevreden over Lonely Lochem en de sfeer. Ook dit jaar hebben ze het ervaren als een een warme plek waar je elkaar kunt ontmoeten

We hebben in 2023 ook de ruimte aangepakt. Zo hebben we een bar gebouwd.
Ook wij weten wat verduurzamen is, dat hebben we gedaan door een bar te bouwen met alleen maar gebruikt materiaal. Een oude deur heeft een nieuwe bestemming gekregen als draagconstructie. Het blad komt van een oud kantoorpand en de verf kwam uit de container van de school. De beugels hadden eerder dienst als plankdragers. Door de verbouwing hebben de vrijwilligers die de drankjes verzorgen net even wat meer bewegingsvrijheid.

Ook zijn we tegen voedselverspilling. Drankjes die tegen de verkoopdatum zijn worden tegen een lagere prijs verkocht. Ingrediënten voor een maaltijd die niet gebruikt zijn worden weer ingevroren voor een andere keer. Natuurlijk wel allemaal volgens de richtlijn van de HACCP.

Hieronder een paar foto’s van de verbouwing.

Bestuurswijziging 2023

We hebben dit jaar ook een bestuurswijziging gehad. Gerben te Hennepe is gestopt als penningmeester en Saskia Weustman heeft deze rol van hem over genomen. Gerben heeft bewust deze keuze gemaakt. Hij vond dat de rol van Penningmeester niet paste bij de activiteiten die hij binnen de stichting allemaal deed. Het nieuwe bestuur heeft Gerben benoemt tot procuratiehouder. Hierdoor heeft hij verschillende bevoegdheden zodat hij zijn werkzaamheden binnen de stichting voort kan zetten.
Gerben heeft de volgende taken:
– Aanspeekpunt voor binnen en buiten de stichting
– Coördinator van de vrijwilligers
– Ondersteuner van de penningmeester
– Ondersteuner bestuur

Financieel gezien was het een redelijk jaar. We hebben dit jaar een donatie aan koffie mogen ontvangen van koffie-thee-schenkerij Semmelink uit Lochem. Dat was een hele fijne donatie! Ook kregen we een aantal zakken statiegeld blikken van van Leeuwen Precisie uit Deventer. Ook een donateur, die graag anoniem wil blijven wist ons meerdere keren te vinden en doneerde de statiegeld blikken aan Lonely Lochem.

Helaas was daar ook de inflatie. Die zorgde voor een stijging van de inkoopprijzen. Hierdoor moesten we noodgedwongen ook wat prijsverhogingen doorvoeren. Zo werden de drankjes duurder en kon het kopje koffie en thee niet meer gratis. De prijzen zijn nog niet heel hoog (kopje koffie/thee €0,20), maar toch is het vervelend om toch geld te moeten vragen voor de koffie, waar deze al jaren gratis was.

Gelukkig hebben we het jaar 2023 geen onverwachte kosten gehad, hierdoor konden we ons rustig blijven richten op de activiteiten.

We hebben zin in het jaar 2024. We verwachten een groei in het aantal bezoekers en zullen daarop anticiperen. Dit jaar vieren we ook ons 12,5 jarig bestaan! We zijn reuze trots op wat we in die tijd hebben bereikt!

2024 wordt een spannend jaar op financieel gebied. Het aantal donaties is hetzelfde gebleven en de kosten worden hoger. We hopen dat er nieuwe donateurs zich aan gaan melden zodat we ook dit jaar zonder goed door kunnen komen. We verwachten nog wel een aantal donaties. Zo is er in de maand februari een statiegeld actie bij de supermarkt Plus Mensink in Lochem. De klanten kunnen daar hun statiegeld doneren aan Stichting Lonely Lochem.

Verder zal de suikertaks ook invloed hebben op de prijs van de drankjes bij Lonely Lochem. We maken nu eerst de voorraad van 2023 op en zullen geleidelijk aan de prijzen aanpassen.

Dit was ons jaarverslag van 2023. Mocht je vragen hebben, inzage willen in onze financiën, neem dan contact op met Gerben te Hennepe.