Stichting Lonely Lochem krijgt een bijdrage van € 8300,- van het Oranje Fonds voor het inrichten van de nieuwe ontmoetingsruimte.

Lonely Lochem zit al drie jaar in het voormalige Merlijn gebouw. In het gebouw is ook buitenschoolse opvang gevestigd. Vanaf september 2017 zal het gebouw ook dienstdoen als tijdelijke onderkomen van vier basisschool klassen. Daarvoor moest een ander burgerinitiatief die ook gebruik maakte van de ruimte plaatsmaken en kwam dit burgerinitiatief bij Stichting Lonely Lochem in de vleugel. Door gebrek aan ruimte heeft gemeente Lochem besloten om de vleugel voor Lonely Lochem en het andere burgerinitiatief te verbouwen. Hierdoor kreeg Lonely Lochem twee nieuwe ruimten. Voor Lonely Lochem een mooie kans om de ontmoetingsruimten gelijk aan te pakken.

Voor het inrichten van de nieuwe ruimten heeft het Oranjefonds €8300,- beschikbaar gesteld. Hier zijn we als Lonely Lochem erg blij mee. Lonely Lochem stelt de ruimte ook beschikbaar voor andere burgerinitiatieven die zich net zoals Lonely Lochem belangeloos inzetten voor de maatschappij.

Stichting Lonely Lochem

Lonely Lochem is in 2011 opgericht door Gerben te Hennepe met als doelstelling het verminderen van de eenzaamheid onder de Lochemers van 18 tot 65 jaar. Lonely Lochem is begonnen als maatjes project en sinds 3 jaar een plek waar mensen samen komen om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten. De stichting biedt verschillende activiteiten aan
Zo kunnen de mensen elke week op de donderdag bij de ‘’Middag inloop’’ binnen komen lopen voor een gratis kopje koffie of thee. Om 17:45 uur kunnen de mensen aan tafel voor de activiteit ‘’Samen Eten’’ en samen met de anderen genieten van een warme maaltijd. Na de warme maaltijd start de ‘’Avond inloop’’

Op de vrijdag kunnen de gasten mee doen aan de activiteit ‘’Creatief met ome Bart’’. Bart Slotemaker, een van de vrijwilligers bij Lonely Lochem is kunstenaar en begeleid deze activiteit. De gasten kunnen van allerlei dingen doen, zo mag er geschilderd, getekend worden of kunnen ze de brei en haaknaalden tevoorschijn halen om lekker ontspannend te haken of te breien.

Een keer per maand opent Lonely lochem op de zaterdag om 20:00 uur de deuren. De gasten kunnen ongedwongen samen een spelletje spelen, gezellig kletsen of dansen op de muziek.

Lonely Lochem heeft 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek binnen de stichting geboden. Zo helpen zij mee tijdens de activiteiten door onder andere het schenken van koffie en thee, het schoonhouden van de ruimten en het verwelkomen van onze gasten. De ‘’mee-doeners’’ worden vanuit de stichting gecoacht en leren zij hun kwaliteiten ‘’opnieuw’’ te ontdekken en in te zetten. Lonely Lochem geloofd in eigen kracht en probeert dit ook over te brengen op de mee-doeners en gasten. We bieden geen hulp maar ondersteuning.

Lonely Lochem hoopt dankzij de gift van het Oranjefonds een mooie ontmoetingsruimte te creëren waar we nog meer mensen kunnen ontvangen.