Op zaterdag 10 oktober, ontving Gerben te Hennepe uit handen van wethouders Jan Kottelenberg en Trix van der Linden een Zilveren Knoop. Dat gebeurde tijdens de informatiemarkt ‘Voel je thuis in Lochem’, in de hal van het gemeentehuis, aan de Hanzeweg 8 in Lochem.

Zilveren knoop

De 29-jarige Gerben te Hennepe is bij uitstek een verbinder. Gerben studeert op dit moment aan het ROC Twente en biedt vanuit verschillende organisaties de helpende hand aan mensen die het moeilijk hebben in de gemeente Lochem. Denk daarbij aan minderbedeelden, ouderen en mensen die eenzaam zijn. Door Gerben staat eenzaamheid niet alleen in de gemeente Lochem, maar ook daarbuiten, op de kaart. Gerben staat bekend als iemand die zeer bescheiden is en een sterk invoelend vermogen heeft. Iedereen voelt zich bij hem meteen begrepen en geborgen.

Daadkrachtig
Met zijn initiatief Lonely Lochem helpt Gerben op een bijzonder daadkrachtige manier eenzame Lochemse inwoners aan nieuwe contacten. Zoals hij zelf zegt: ‘als we met z’n allen wat meer tijd voor elkaar zouden nemen, zouden veel minder mensen eenzaam zijn’.

Iedere eerste zondag van de maand organiseert Knoopinn een koffietafel en allerlei activiteiten zoals schilderen, knutselen, hapjes maken en kleding oplappen. Gerben stuurt hierbij de vrijwilligers aan, houdt de website bij en zorgt dat de openstelling qua logistiek, programma en sfeer goed verloopt. Gerben is landelijk ambassadeur voor de strijd tegen eenzaamheid via Coalitie Erbij, de nationale coalitie tegen eenzaamheid. Ook is hij jarenlang coördinator geweest voor Dorcas, een organisatie voor hulp aan mensen in nood en diepe armoe. Dit zijn maar enkele voorbeelden van organisaties waar hij actief is. Naast dit alles zet hij zich ook nog in als mantelzorger.

Blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van Ingrid Schreuder van het Kinderknooppunt Lochem.

BRON: persbericht gemeente Lochem